top of page

O meni

kika-cijela.jpg

Moje ime je Kristina. Po struci sam socijalni pedagog i gestalt psihoterapeut, sa iskustvom od 17 godina rada s najranjivijim skupinama društva. Kao psihoterapeut radim od 2009., počevši kao edukant, no sjećam se prvih iskustava terapijskog rada "na svojoj koži" još kroz studij, kad sam pomislila -bez ovoga više ne ide. Bila je to ljubav na prvi pogled, rad na sebi me trajno zaokupio i inspirirao, a rad s drugima odredio moj životni poziv.  Gestalt psihoterapija, te edukacije iz svjesnosti daha i tjelesno orijentiranih pristupa su mi dale okvir,ostalo sam nadopunjavala svojim životnim, osobnim i profesionalnim iskustvima. Moje profesionalno iskustvo uključuje rad u osnovnoj školi, u nevladinoj organizaciji angažiranoj u sustavu socijalne skrbi, te u ministarstvu pravosuđa, probacijskom uredu. Ono što me oblikovalo je sigurno i volonterski angažman u brojnim organizacijama šarolikog usmjerenja; zaštite okoliša, zaštite dječjih prava, promocije strukovnog identiteta, pjevanja u vokalnom ansamblu, planinarenja...

Posebno bih istaknula svoj dugogodišnji radni angažman u udruženju "Djeca prva", gdje sam "izučila svoj zanat". Provodila sam individualno i grupno savjetovanje i psihoterapiju za socijalno najosjetljiviju populaciju- roditelje i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, djecu i mlade bez adekvatne roditeljske skrbi, sudionike konfliktnih brakorazvoda i dr., te sam i dalje usmjerena ponajviše na problematiku i teme iz sfere roditeljstva, partnerstva, rane razvojne (predškolske) dobi , adolescentskih kriza te kriza mlađe zrele dobi,  simptomatologije depresivnog raspoloženja /ponašanja, socijalne anksioznosti i trauma.

Početak samostalnog rada se činio kao logičan slijed i ostvarenje dugogodišnjeg sna- raditi ono što volim, u uvjetima koje sama postavljam.

Majka sam, supruga, sestra, prijateljica; planinarim, vrtlarim, bicikliram, pjevam. Moju proširenu obitelj čine moji prijatelji, moji sudruzi u veselju i tuzi. Moj suprug, moj stup. Moja djevojčica, moja ljubav. Duboko vjerujem u snagu života unutar nas, tijela u kojem bivamo, prostora kojeg imamo za sebe.

Prostor za tebe je tu, u tebi i oko tebe, sigurno. Osvijetlimo ga zajedno.

bottom of page